BBQ specialiteiten

Als barbecue expert bieden wij natuurlijk ook het echte werk voor de liefhebbers; prachtige stukken vlees!

BBQ specialiteiten

Hier vind je het “echte” werk voor de liefhebbers! Mooie stukken barbecue vlees met allemaal andere bereidingstechnieken en tijden; voor ieder wat wils!

Voor de BBQ’ers met geduld, creativiteit en passie voor vlees.

AfbeeldingSoort vleesBeschrijvingPrijsKies gewicht en aantal
Bavette rollade

Een echt verwen stuk voor een feestelijk diner thuis. Makkelijk te bereiden op zowel bbq as in de oven of pan.

Gemarineerd en gevuld met o.a.verse pesto en parmezaanse kaas.

Heerlijk zacht en verassend lekker!

nu slechts € 24,95 (circa 1 kilo)

 24,95
BEEF HAMMER - de nieuwe low & slow BBQ hit

Een stoer stuk vlees voor de BBQ’er met skills en geduld. Bereid dit low & slow voor een uur of 8/9 en je schotelt je gasten een waar feestmaal voor. Naast de stoere looks is dit vlees heerlijk zacht omdat ook dit stuk komt uit graangevoerde Limousine runderen. Omdat deze runderen nog jong zijn is de malsheid vergelijkbaar met osso bucco.

Met recht topkwaliteit Rundvlees waarbij je proeft dat deze dieren met liefde behandeld zijn en een goed leven gehad hebben.

Dit vlees wordt na het uitsnijden meteen “geskinned” (zeer strak vacuum verpakt) en ingevroren om de kwaliteit van dat moment te waarborgen! Wij verkopen dit dus ook als diepvries product.

 45,00
Club Steak actie

Een stoere Clubsteak van 140 dagen graangevoerd Limousine rund. Na slachting nog 14 dagen gerijpt en vervolgens uitgesneden.
Dit stuk met heerlijke mals lende vlees aan bot staat gegarandeerd voor succes. Wij zijn zelf inmiddels ook fan! Smaak en marmering is perfect in balens bij dit top stuk vlees.

Met recht topkwaliteit Rundvlees waarbij je proeft dat deze dieren met liefde behandeld zijn en een goed leven gehad hebben.

Dit vlees wordt na het uitsnijden meteen “geskinned” (zeer strak vacuum verpakt) en ingevroren om de kwaliteit van dat moment te waarborgen! Wij verkopen dit dus ook als diepvries product.

Gewicht circa 1000-1100 gram

 29,95  25,00
Flat Iron graangevoerd

Flat Iron van 140 dagen graangevoerd jong Limousine rund wat na slachting ook nog 14 dagen gerijpt heeft. Dit zorgt voor een geweldige doormarmering van het vlees, veel smaak en is botermals.

Met recht topkwaliteit Rundvlees waarbij je proeft dat deze dieren met liefde behandeld zijn en een goed leven gehad hebben.

Dit vlees wordt na het uitsnijden meteen “geskinned” (zeer strak vacuum verpakt) en ingevroren om de kwaliteit van dat moment te waarborgen! Wij verkopen dit dus ook als diepvries product.

Een verpakking bevat circa 1500 gram.

 42,50
Iberico Rib Fingers

De “fingers” tussen de Iberico Spare ribs uitgesneden en kant en klaar om te bereiden.

Bereid ze met jouw eigen kruiden, low & slow en geniet er van bij jouw maaltijd of heerlijk bij de borrel!

Niet het goedkoopste vlees maar verslavend lekker!

Per kilo nu € 20,00

 20,00
Maminha (Tri-tip) Black Angus

De liefhebbers weten genoeg: een heerlijke Tri-tip ofwel Maminha maar dan van Iers Black Angus rund. Iets groter dan de zuid Amerikaanse variant, puur van smaak met een mooie vetkap en wanneer juist bereidt zo lekker zacht!

De oud-Nederlandse benaming voor dit stuk uit de lies is ” Ezeltje” waar ze destijds mee bedoelde dat elke “Ezel” het klaar kon maken, kort bakken of stoven het was sowieso lekker zacht….

Stuk circa 1,5 -1,8 kilo

 21,00
Picanha Black Angus

De Picanha kennen wij in Nederland als staartstuk. Het is een heel mooi stuk vlees dat qua malsheid ligt tussen de rosbief en de dikke lende. Picanha is de Zuid-Amerikaanse benaming voor dit stuk waar het een erg populair bbq gerecht is.

Afhankelijk van de soort koe die geslacht is is het vlees bedekt met een vetlaagje van ongeveer een halve tot een hele centimeter. Deze vetlaag draagt bij aan de malsheid van de Picanha. Echter doet de kwaliteit van de koe hier ook veel in, een picanha van een goede koe heeft dus niet persé zoveel vet nodig.

Maar neem nou 100% Black Angus Rund uit Ierland van top kwaliteit; grasgevoerd en jonger dan 3 jaar. Neem daar dan de Picanha van en je hebt een mooi gemarmerd zacht stuk vlees en de dikke vetkap vol smaak die je zo graag wilt bij een Picanha. Deze mooie stukken hebben wij nu toegevoegd aan ons assortiment.

Gewicht circa 1500-1600 gram per stuk

 32,00
Picanha steak

Steaks van circa 200 gram gesneden uit onze Ierse Angus Picanha’s. Geen uren aan de BBQ maar gewoon kort grillen dit keer.

Heerlijk stukje stoer vlees voor de liefhebbers van een goeie steak!

Per stuk voor € 4,95

 4,95
Procureur actie!

Profiteer van deze actie! Een hele procureur van circa 2,5 kilo nu slechts € 19,50.

Maak je er pulled pork van, een heerlijke ham, lapjes en gyros aan het spit of saté? Het kan allemaal en nu lekker voordelig!!

 25,50  19,50
USA Brisket (grain fed)

Flat Brisket uit Amerika en graan gevoerd. Dit vlees met veel smaak en stevige structuur is in de BBQ wereld immens populair. Bereid je dit op de juiste manier dan maak je van een vrij hard stuk vlees een sappig en mals stuk vol smaak. Door de lage garings temperatuur (onder de 110 graden) wordt het collageen omgezet in elastine wat het vlees zo sappig en mals maakt. De bereidingstijd is lang (minimaal 7-10 uur) maar dan heb je ook echt iets bijzonders. Durf jij het aan?

Gewicht circa 3,5 kilo per stuk.

 65,00
WAGYU Ribeye

Het meest luxe vlees wat je zo ongeveer kan krijgen : WAGYU rund.

Wij hebben een mooie WAGYU ribeye uit Australie met A3/4 marmering. Het kost wat maar dan heb je ook echt iets bijzonders.

Voor de liefhebbers!

Per ribeye van 250 gram € 37,35.

 37,35
Smokey Cheddar - Jalapeño BBQ worsten (5 stuks)

Onze eigen gerookte BBQ worst gevuld met Cheddar kaas, Jalapeño pepers, verse kruiden en specerijen.

Inmiddels berucht in BBQ land maar ook heerlijk uit de pan!

Dit is een vleesproduct met toegevoegde kruiden en bevat lactose en gluten! De worst is reeds gegaard en hoeft alleen nog gegrild en/of verwarmd te worden.

 5,50 voor 5 stuks
Buiken heel zonder zwoerdvanaf  24,00
Côte de Boeuf geportioneerd

De Côte de Boeuf is een echt BBQ pronkstuk! Côte de Boeuf is de Franse benaming voor ribstuk met bot er nog aan. Het wordt gesneden van de laatste zes ribben van het rund, hetgeen het meest malse gedeelte van de rib is. Door het aanwezige vet is het altijd vol van smaak.

vanaf  39,90
Spareribs dikbevleesd

Spare ribs voor de pro’s!

Extra dik bevleesd voor de echte vleesliefhebbers. Vergt een goede controle over de temperatuur van je bbq en wat geduld maar zo lekker als je dat goed gedaan hebt!

vanaf  10,75
Chefs' Special - Procureur gepekeld en gekruid

Procureur; een schitterend stuk van 2 kilo, gepekeld en gekruid volgens ons recept. Een mooi vleesdeel om te bereiden als een heerlijk braadstuk of om Pulled Pork van te maken. Geef en gun het vlees de tijd; bereidt het dus low & slow. Heeft het eenmaal de juiste kerntemperatuur bereikt, dan is het een kwestie van aansnijden en beloond worden.

Dit vleesdeel komt van de nek en wordt gesneden uit de voorbout. Specifieker: het gaat om het bovenste deel van de hals. Bereid het op de juiste wijze en het vlees behoudt zijn sappen en is toch door en door gaar.

 25,00
Angus Bavette

De Bavette behoort – net als de long- en diamanthaas – tot een van de vleessoorten die min of meer onterecht in de vergetelheid zijn geraakt. Dit stuk vlees wordt ook wel een vanglap genoemd, daar het afkomstig is uit de zogenaamde ‘vang’, een stuk werkvlees aan de onderzijde van de koe. Doordat het hard heeft moeten werken kent het een grovere structuur, maar heeft het des te meer smaak.

Heerlijk om kort te grillen op de BBQ of maak er eens een rollade van!

per stuk van een kilo

 21,00
Road kill chicken, volgens eigen recept

Plat gereden kip, heerlijk gekruid volgens eigen recept.

Makkelijk op de grill maar ook heerlijk in de oven! En sneller klaar dan een normale hele kip omdat hij plat is….

 

 8,95 per stuk
stuk(s)
Short/flat ribs

Short ribs zijn als het ware de spare ribs van een koe. Ze zijn erg mooi gemarmerd en zeer smaakvol! Om dit stuk vlees te bereiden op de BBQ moet je wel geduld hebben want alleen met low en slow krijg je dit stuk mals. Doe je het goed dan trek je de botten er zo uit na het bereiden. Ben je eenmaal klaar, dan is het zeker de moeite waard!

 12,95 per kilo
Biefstuk rollade

Gemarineerde rollade van heerlijk zacht biefstuk, daar eet je je vingers bij op!

Heerlijk om te braden, te grillen op de BBQ of in de oven.

gewicht circa 1 kilo

 28,00 per stuk circa 1200 gram
Boston butt

Alhoewel de naam doet vermoeden dat een Boston Butt van de kont van een varken komt is dit toch echt anders. De naam komt voort uit een oude Amerikaanse benaming voor een houten opslagvat; een Butt. De manier van uitsnijden van dit stuk vlees was destijds iets typisch van de slagers uit Boston en omgeving. Zo is de naam dus ontstaan.

De Boston Butt komt van de nek en schouder van het varken. Het nekgedeelte is helemaal uitgebeend, bij het schouderstuk zit het schouderblad er nog in. Dit komt de garing en smaak ten goede. Boston Butt’s worden veel gebruikt voor het maken van pulled pork.

vanaf  46,25
Buiken heel met zwoerdvanaf  23,00
Burnt ends vleesvanaf  5,00
Diamanthaas

De diamanthaas is een fraai stukje vlees en afkomstig uit de schouder. Het vlees heeft minder werk hoeven verzetten dan bijvoorbeeld de bavette en is daardoor iets minder sterk van smaak. In de basis is het mooi mals en is er weinig voor nodig om het lekker te bereiden.

vanaf  12,75
Entrecote

De entrecote wordt gesneden van de dunne lende die zich bevindt in de rug. Het is een mager, mals en smaakvol stuk vlees met een vetrand bovenop het vlees. Dit geeft smaak tijdens het bakken maar hoeft omdat het er op ligt dus niet opgegeten te worden

vanaf  28,50
Grillstammetje met kaas

Deze stammetjes zijn in basis gemaakt op dezelfde manier als de grillworsten in uit onze eigen slagerij, maar… door ze jouw eigen kruiden te geven en ze vervolgens te roken/grillen op de BBQ krijg je een hele ander soort worst, die bijvoorbeeld heerlijk is als opwarmertje bij de borrel terwijl je wacht tot het andere BBQ-vlees gaar is…

Dit is een gegaard product van varkensvlees, rundvlees, kaas en specerijen.

Dit product bevat de volgende allergenen; gluten & lactose.

Bereidingswijze: kruid dit stammetje met jouw favoriete rub of marinade. Grill of rook deze vervolgens zoals jij dit als BBQ chef het beste kunt.

 4,75
Iberico Spare ribs

Voor de liefhebbers! Iberico Spare ribs. Deze vlezige spare ribs zijn extra met vet doormarmert wat in combinatie met het Iberico ras zorgt voor een heerlijk malse en volle smaak waarbij kruiden eigenlijk amper nodig zijn! De liefhebber weet genoeg…

Nu 1 kilo voor € 13,95

 14,95  13,95
Kalfs ribeye heel 1000 gram

Heerlijk zacht kalfs vlees met een klein vetje wat het nog zachter maakt…. Top stuk voor iedereen die van biefstuk houdt! Stuk circa 1000 gram

 27,50
Hele kip

Veluwse hele kip van circa 1000-1100 gram

 7,00
Chickenwings BBQ Harderwijk style

Het platte stukje van de vleugel; volgens vele liefhebbers het lekkerste stukje voor de grill!

Wij hebben ze al gekruid volgens eigen recept met een licht pitje.

Waarschuwing: als je er eenmaal aan begint is stoppen erg lastig….

Per kilo

 7,25
Lamsbout

Hollandse Lamsbout met been

vanaf  23,50
Longhaas

Longhaas is een typisch voorbeeld van een vergeten stuk vlees wat herontdekt is. De longhaas is de spier van het rund die ervoor zorgt dat de longen bewegen. Doordat deze spier constant werkt is het een stevig stuk vlees maar erg mals. Een longhaasje is enorm dooraderd, waardoor het een erg smaakvol stuk rundvlees is. Wat ons betreft een barbecue topper!

vanaf  14,75
Moink Balls kant & klaarvanaf  15,50
Pork roast 4,50 per stuk circa 350 gram
stuk(s)
Procureurstuk

Het procureurstuk is een nette benaming voor varkensnek zonder been.

De nek is – met been – beter bekend als het deel van het varken dat wij kennen als schouderkarbonade. De procureur wordt vaak gebruikt als mals en sappig braadstuk, om een doorregen rollade van te maken maar vooral om langzaam te garen als pulled pork.

vanaf  20,50
Rib roast heelvanaf  18,75
Ribeye

De ribeye is hetzelfde stuk vlees als de Côte de Boeuf maar dan zonder been. De ribeye zit aan de voorkant van de rug en is zachter dan de lende, die eraan vast zit, omdat de voorkant van het rund minder gespierd is en daarom zachter. Door het aanwezige vet is het altijd vol van smaak.

 

vanaf  28,50
Rosbiefvanaf  11,00
Spareribs normaal

Spareribs zoals wij ze hier gewend zijn; normaal & goed!

vanaf  9,75
Sucade heelvanaf  43,25
T-bone rund 15,25 per stuk circa 500 gram
stuk(s)
Tomahawk steak

Tomahawk steak is eigenlijk een ribeye met been met hieraan nog de hele rib. Dit lange bot wordt ontdaan van vlees en vet waardoor deze steak er stoer uit ziet en ook nog eens makkelijk is tijdens de bereiding ervan. Je draait hem makkelijk op je rooster en is ook uitermate geschikt voor de caveman bereiding. De steak zelf is flink dooraderd met vet waardoor het een erg smaakvolle steak is.

vanaf  31,35
Varkensfilet rollade BBQ

Wij hebben het werk al gedaan namelijk van verse varkensfilet een rollade opgeknoopt. Jij hoeft hem alleen nog maar te kruiden volgens je eigen recept en grillen maar…

vanaf  15,00
Vleesribbenvanaf  7,50
Zalmzijde gemarineerd

Gewicht: circa 1000 – 1200 gram
Heerlijk gemarineerd volgens ons beproefde recept, dus u hoeft hem alleen nog maar te garen of te roken.

 29,95